Spletni piškotki

Naše spletne strani uporabljajo tako imenovane piškotke (cookie). Gre za majhne tekstovne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika naložijo na vaš računalnik.

Piškotke uporabljamo zato, da oblikujemo našo ponudbo še bolj prijazno do uporabnika. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete. Piškotki nam omogočajo, da pri vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.
Če tega ne želite, lahko brskalnik nastavite tako, da boste o uporabi piškotkov obveščeni in jih boste dovolili le v posamičnem primeru. Pri deaktiviranju piškotkov je funkcionalnost naše spletne strani lahko omejena.

Ločimo med:

Obveznimi piškotki – so nujni za brskanje po spletnem mestu in uporabo njenih možnosti. Brez teh ni možno zagotoviti nekaterih storitev, kot npr. raznih obrazcev.

Izvedbenimi piškotki – zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, naprimer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Ko na naši strani prejmete obvestilo o piškotkih, se strinjate, da na vašo napravo namestimo te piškotke.

Funkcionalni piškotki – omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti. To na primer vključuje vaše uporabniško ime, jezik ali regijo in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Uporabni so za nekatere storitve, kot so komentiranje, označevanje izdelkov (priljubljeni izdelki) ipd. Ko na naši strani prejmete obvestilo o piškotkih, se strinjate, da na vašo napravo namestimo te piškotke.